Sähkönsiirtotuotteet

Siirtotuotteella sähkönsiirtoyhtiö laskuttaa sähkön jakeluun ja muihin verkkopalveluihin liittyvät kustannukset. Siirtotuote (tariffi) valitaan kiinteistössä käytettävän energiamäärän ja käyttöajan mukaan. Näihin oleellisesti vaikuttaa kiinteistön lämmitysmuoto. Tarjolla olevia siirtovaihtoehtoja voit vertailla vuosiennusteesi perusteella Online-palvelussamme. Myös asiakaspalvelumme auttaa mielellään valitsemaan kiinteistöösi sopivan siirtotuotteen. Tuotteen vaihtaminen on mahdollista kerran 12 kuukauden aikana.

Yleissähkö

Sopii pienemmille sähkönkäyttäjille, esim. kotitalouksille ja elinkeinonharjoittajille, joiden sähkönkäyttö on vähäistä (alle 10 000 kWh/vuosi) ja yöaikainen käyttö pientä. Energiahinta on kaikkina aikoina sama.

Aikasähkö

Sopii asiakkaille, jotka voivat siirtää kulutustaan yöaikaan tapahtuvaksi ja sähkönkulutuksen määrä on voimakkaasti riippuvainen ulkolämpötilasta.

Päiväenergialla tarkoitetaan kaikkina viikonpäivinä klo 7-22 välisenä aikana kulutettua energiaa; muuna aikana kulutettu energia on yöenergiaa.

Kausisähkö

Sopii asiakkaille, jotka voivat säädellä sähkönkäyttöään siten, että talviajan käyttö jää muuhun aikaan verrattuna pieneksi. Tämä toteutuu esim. osittain varaavalla sähkölämmityksellä, jossa käyttövesi lämmitetään yöaikana.

Talviarkipäiväenergialla tarkoitetaan 1.11.-31.3. maanantaista lauantaihin klo 7-22 välisenä aikana kulutettua energiaa; kaikkina muina aikoina kulutettu energia on muuta energiaa.

Tehosähkö

Tehon laskutusperuste on suurin 1 tunnin keskiteho edellisen 12 kk:n aikana. Ilmaista loistehoa on +20% ja -4% laskutettavan pätötehon määrästä.