Näin tilaat sähköliittymän

1. Valitse sähkösuunnittelija ja sähköurakoitsija

Käytä ammattitaitoista sähkösuunnittelijaa laatimaan rakennuksesi sähkösuunnitelmat heti kun rakennuslupa-asiat ovat kunnossa. Sähkösuunnittelija määrittelee tehon tarpeen eli liittymän pääsulakekoon. Esimerkiksi lämmitysjärjestelmän valinta vaikuttaa suuresti tehon tarpeeseen. Lisäksi tarvitset TUKES:in hyväksymän sähköurakoitsijan, joka vastaa tontin sähkötöistä ja -asennuksista. Toimialueemme sähkösuunnittelijat ja -urakoitsijat löydät nettisivuiltamme.

2. Pyydä liittymätarjous hyvissä ajoin ennen sähkön tarvetta

Liittymätarjoukseen liittyvissä asioissa voit olla yhteydessä joko puhelimitse 0400-159846 tai lähettää sähköpostia tekniseen asiakaspalveluun. Tarvitsemme sähköliittymän tarkan paikan ja tontin rekisteritiedot, pääsulakekoon ja sähköistysaikataulun. Liittymän hintaan ja toimitusaikaan vaikuttavat rakennuspaikan sijainti ja pääsulakekoko tai tarvitsemasi liittymisteho. Liittymät on hinnoiteltu vyöhykkeittäin sijainnin perusteella. Voit tutustua liittymismaksuhinnastoomme nettisivuillamme.

Liittymätarjouksen pystymme antamaan useissa tapauksissa muutaman päivän sisällä tarjouspyynnöstä. Laajaa sähköistettävää verkostoa vaativissa aluehinnoittelutapauksissa tarjouksen pystymme antamaan maksimissaan yhden kuukauden toimitusajalla.

3. Allekirjoita liittymissopimus

Tilauksen jälkeen lähetämme sinulle liittymissopimuksen sähköisesti allekirjoitettavaksi. Liittymissopimuksessa sovitaan kirjallisesti liittymän pääsulakekoko, liittymän toimituspäivä, liittymismaksun suuruus ja liittämiskohta. Tutustu liittymisehtoihin.

4. Liittymän rakentaminen

Koillis-Lapin Sähkö Oy rakentaa liittymän liittämiskohtaan asti, joka määritellään liittymissopimuksessa. Liittämiskohta on liittymän pääsulakkeella tai pylväällä/jakokaapilla. Asemakaava-alueella liittymiskaapelin veloitus lasketaan tontin rajalta. Liittymiskaapelin voi hankkia Koillis-Lapin Sähkö Oy:n kautta ja se on silloin vähintään 25 mm2 alumiinikaapeli AXMK 4*25. Koillis-Lapin Sähkö Oy toimittaa liittymiskaapelit kunnossapidolla. Mikäli liittyjä hankkii itse liittymiskaapelin, niin sen on oltava 3*25 A liittymälle vähintään 16 mm2 alumiini tai 10 mm2 kupari (esimerkiksi AXMK 4*16 tai MCMK 3*10+10).

5. Tee sähkönmyyntisopimus

Tee sähkönmyyntisopimus valitsemasi sähkönmyyjän kanssa noin kaksi viikkoa ennen sähköjen kytkentää. Sähkönmyyjäsi ilmoittaa sopimuksesta Koillis-Lapin Sähkö Oy:lle ja näin syntyy myös tarvittava verkkosopimus kanssamme. Sähkönkäytön aloitus edellyttää voimassa olevaa liittymis-, verkkopalvelu- ja myyntisopimusta. Lisätietoja sähkönmyyjistä löytyy Energiaviraston sivuilta.