Logo
Pääkirjoitus  
Ajankohtaista arkisto  
Toimialue  
Omistussuhteet  
Toimintavuosi  
Hallitus  
Organisaatiokaavio  
Jakeluverkko  

Laskutus  
Keskeytykset  
Sähkön käyttö  
Muut tiedotteet  Vuosikertomukset  
Asiakaspolar-lehdet  
Muut julkaisut  
Lomakkeet  
Toimipaikat  
Henkilöstö  


Asiakasneuvonta:
040 825 0064

Kaapelinnäytöt
0800 133 544

Vikailmoitukset
(016) 821 896 


Lapin energiayhtiöt suunnittelevat sähköurakointiensa yhdistämistä


Napapiirin Energia ja Vesi Oy, Inergia Oy, Utsjoen sähköosuuskunta ja Koillis-Lapin Sähkö Oy suunnittelevat siirtävänsä sähköurakoinnin liiketoimintansa yhteiseen urakointiyhtiöön.

Järjestely toisi turvaa niin osakasyhtiöille kuin henkilöstöllekin. Osakasyhtiöt saisivat käyttöönsä laajan, ammattitaitoisen henkilöstön ja henkilöstö vastaavasti pääsisi kasvavaan ja kehittyvään liiketoimintaan. Osakasyhtiöiden investointitarpeet toisivat vakaata työkuormaa koko henkilöstölle. Järjestelyn avulla osakasyhtiöiden sähköurakointi olisi kyvykkäämpi vastaamaan kasvaviin investointitarpeisiin tulevaisuudessa. Järjestelyllä tavoitellaan kustannustehokkuutta ja joustavuutta työntekijäresurssien käytössä vaihtelevassa työkuormassa.

Uusi osakeyhtiö syntyisi liiketoimintasiirrolla, jossa vastaanottavana yhtiönä olisi Ellappi Oy. Ellappi Oy:n osakkaita ovat tällä hetkellä Inergia Oy ja Utsjoen Sähköosuuskunta. Henkilöstö siirtyisi yhtiön palvelukseen vanhoina työntekijöinä ja heidän työehtosopimuksensa säilyisivät ennallaan. Yhtiöllä olisi järjestelyjen jälkeen 60 työntekijää.

Yhtiön omistusosuudesta 43% tulisi Napapiirin Energia ja Vesi Oy:lle, 25% Koillis-Lapin Sähkö Oy:lle, 16% Inergia Oy:lle ja 16% Utsjoen Sähköosuuskunnalle. Toteutuessaan yhtiön liikevaihdon arvioidaan olevan noin 11 miljoonaa euroa. Tavoitteena on kehittyä itsenäiseksi, hinnaltaan ja resursseiltaan kilpailukykyiseksi toimijaksi sähköurakoinnin markkinoilla Lapissa.[ Arkisto ]

 Kemijärvi

-2.0 C

Savukoski

-2.7 C

Pelkosenniemi

-3.6 C

Salla

-3.1 CJoulun aukioloajat vko 51 ja 52

Lapin energiayhtiöt suunnittelevat sähköurakointiensa yhdistämistä

Animaation kuvat: Vesa Särkelä, Kemijärvi